Opinia o motocyklu
Opinia o motocyklu
Witam przymierzam się do zakupu mojego pierwszego motocyklu. Po rozpoczęciu poszukiwaniach, natrafiłem na model Hondy Cb750 seven fifty i ja chcę. Co sądzicie o tym egzemplarzu:
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6541460284
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6541460284
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Re: Opinia o motocyklu
Wyglada niezle. Lezala na prawej stronie, ale to nie grzech.
Pytanie jak serducho sie miewa. Trzebaby posluchac.
Przebieg wyglada na prawdopodobny patrzac na stan naciagu lancucha (wyglada na to, ze to drugi zestaw napedowy po pierwszym - fabrycznym).
Ogladaj, sluchaj, targuj sie i kupuj.
Pytanie jak serducho sie miewa. Trzebaby posluchac.
Przebieg wyglada na prawdopodobny patrzac na stan naciagu lancucha (wyglada na to, ze to drugi zestaw napedowy po pierwszym - fabrycznym).
Ogladaj, sluchaj, targuj sie i kupuj.
Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Hej, dzięki za opinie dzisiaj umawiam się na oględziny. seven fifty ma hydrauliczne regulacje luzow na zaworach, rozumiem że po odpaleniu zimnego silnika przez pewien czas będzie słychać pracę zaworów, a po pewnej chwili już nie powinienem ich słyszeć?
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Kontakt:
Na początku moga pracowac troche glosniej, a chwile po odpaleniu, jak kasatory wypelnia sie olejem, powinno byc juz ciszej.
Zwróć tez uwage, czy nie slychac dzwonienia lancuszka napedzajacego alternator.
Zwróć tez uwage, czy nie slychac dzwonienia lancuszka napedzajacego alternator.
Zdrowko
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
-
- Senior
- Motocykl: vfr 750 rc36II
Dzwonienie to bardzo ładne określenie, ale w praktyce to jest nieregularne napier***anie nie do pomylenia z czymkolwiek innym.
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Kontakt:
Tys prowda...
Zdrowko
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
KLOSZ ☺
Cytaty na dziś i jutro:
Hej, jestem po ogledzinach i słychać stuki nieregularne z alternatora, jak zalaczyl światła to ucichlo, czy to poważne?trudne w naprawie?kosztowne? Bo tak motocykl piękny.
Aaa jeszcze zapomniałem dodać że troszkę dodanie gazu też eliminuje albo wyglusza problem, mówił że to łożysko ale czy napewno?
- wiesiek3d
- stary Seveniarz
- Motocykl: ZRX 1200 S
Łańcuch alternatora stuka.
Romet Pegaz - CZ 350 - ETZ 250 - GS 500 - CB 750 SF - VFR 800 FI - GSXR 1000 - CBF 600 SA - VFR 800 FI - CB 600 HORNET S - ST 1100 - FZS 1000 -BMW K1200 GT - ZRX 1200 S
Hej, czyli 300 łańcuch, 300 napinacz, i najlepiej jeszcze rozrzad zrobić? Jaki koszt robocizny?
-
- Nekromanta
- Motocykl: YAMAHA XV 1700 ROAD STAR
Cena z kosmosu jak za ten rocznik z napinaczem łańcucha alternatora do wymiany.
Robocizna to pewnie 800-1000 zł, łańcucha alternatora nie wymieniaj, tylko jego napinacz.
Łańcuch rozrządu to faktycznie przy okazji, ale tylko i wyłącznie bez rozpinania tegoż, skoro silnik rozpoławiany będzie.
Rozwaliło mnie to "plombowanie" śrub czerwoną farbą mające świadczyć o czym? że nikt nic nie robił przy tym motocyklu? że się śruby same nie odkręcają? to nie harley..
Podpowiem że teraz wysyp po sezonowy będzie spory, poczekaj trochę, może ktoś z tego forum będzie sprzedawał, szał zakupów zaczyna się koło marca.
Robocizna to pewnie 800-1000 zł, łańcucha alternatora nie wymieniaj, tylko jego napinacz.
Łańcuch rozrządu to faktycznie przy okazji, ale tylko i wyłącznie bez rozpinania tegoż, skoro silnik rozpoławiany będzie.
Rozwaliło mnie to "plombowanie" śrub czerwoną farbą mające świadczyć o czym? że nikt nic nie robił przy tym motocyklu? że się śruby same nie odkręcają? to nie harley..
Podpowiem że teraz wysyp po sezonowy będzie spory, poczekaj trochę, może ktoś z tego forum będzie sprzedawał, szał zakupów zaczyna się koło marca.
"Najgorszy jest zawsze koniec miesiąca, najbardziej ostatnie trzydzieści dni"
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
Ex: Panonia->Junak 1->Junak 2->CZ350->Ural650->Yamaha XJ600N->Honda NH750->Yamaha XJ650->Honda XL600LM->Honda CB750SF->Honda VFR800FI->Yamaha FJ1200->Yamaha XV1700 Road Star-> GL 1500
- marcin_z
- stary Seveniarz
- Motocykl: XJR1300 ; TT 1200
Ja się przymierzam do sprzedaży więc jak masz nie daleko to zapraszam może się dogadamy
Motorynka --> Honda CB750SF --> Yamaha XJR1300 --> Honda Varadero 1000XL --> Triumph tiger 1200
Hej, motocykl kupiony, utargowalem się na 5 tys. I jestem zadowolony, oglądałem dwa inne i ten jest nieporównywalnie lepszym stanie.
-
- Nekromanta
- Motocykl: YAMAHA XV 1700 ROAD STAR
I tylko to się liczyHej, motocykl kupiony, utargowalem się na 5 tys. I jestem zadowolony.
"Najgorszy jest zawsze koniec miesiąca, najbardziej ostatnie trzydzieści dni"