mam stelaż lampy i parę dinksów do przemalowania, a chciałbym by to było takie jak ma być, więc proszę szanowne grono o pomoc
kolor ramy - jaki kod?
- soms
- Junior

- Motocykl: Sevena 98'
kolor ramy - jaki kod?
przeszukałem forum, ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć kodu farby ramy, wiem tyle że jest czarna
w spisie kodów Hondy znalazłem takie cuś NH1 - black jest to zwykły czarny kolor, niemetalik - tylko nie wiem czy to ten kolor.
mam stelaż lampy i parę dinksów do przemalowania, a chciałbym by to było takie jak ma być, więc proszę szanowne grono o pomoc

Oberschlesien uber alles!!!
-
slaryc
- Beniamin

- Motocykl: CB 750 Seven fifty
Re: kolor ramy - jaki kod?
U mnie na ramie jest to samo oznaczenie NH1
- tdi
- Senior

- Motocykl: Honda CB 750 R42
Z katalogu wynika że wszystkie modele 96 mają Black Nh1 
- soms
- Junior

moja jest z 98' ale to chyba nie robi różnicy w czarności lakieru
I jeszcze jedno jest kilka tych NH-1 np: NH-1Z, NH-1R i NH-1L ale ten jest do seats tj do siedzenia jak dobrze kminie
oto link źródłowy: http://www.vsource.org/VFR-RVF_files/BH ... tCodes.htm
I jeszcze jedno jest kilka tych NH-1 np: NH-1Z, NH-1R i NH-1L ale ten jest do seats tj do siedzenia jak dobrze kminie
oto link źródłowy: http://www.vsource.org/VFR-RVF_files/BH ... tCodes.htm
- szamanek5
- stary Seveniarz
- Motocykl: RC42 96`
ja bym aż tak bardzo nie przeżywał tego. Stelaż od lamp malować podkładem, matować, lakierować... masa energii psu w du*ę... W dodatku trochę problemowy jest jego demontaż i montaż, a najlepiej do takiego zabiegu byłoby go zdemontować.
Oczywiście to Twoja wola, ale na Twoim miejscu kupiłbym szpraja czarnego półmata i będzie Pan zadowolony
P.S. u siebie pomalowałem pędzlem i hammeritem czarnym, myślisz, że się odróżnia ?
Oczywiście to Twoja wola, ale na Twoim miejscu kupiłbym szpraja czarnego półmata i będzie Pan zadowolony
P.S. u siebie pomalowałem pędzlem i hammeritem czarnym, myślisz, że się odróżnia ?
Urodziłem się po to by jeździć na moto ! 
- tdi
- Senior

Samego koloru ramy to chyba nie ma
to są kolory zbiornika paliwa ,boczków ,błotnika
Można podjechać do mieszalni lakierów i dorobią kolor , z tym żeby zrobili próbny natrysk
trzeba kupić min. pół litra
Chyba się to nie opłaca 
Kolega ma rację pomalować z butelki i będzie ok
Można podjechać do mieszalni lakierów i dorobią kolor , z tym żeby zrobili próbny natrysk
trzeba kupić min. pół litra
Kolega ma rację pomalować z butelki i będzie ok
- soms
- Junior

wszystko pięknie, tylko że ostatnio miałem jakiś problem technologiczny, dałem podkład epoksydowy potem czarny sprey (w żorach dorabiaja po 100 ml, z tym że do spreya trzeba 400ml, bo tak nabijają - a koszt puszki NH1 honda to 35ziła) i mi się karpaty porobiły na moich rozmańtych dinksach (stelaż wyjęty, górna półka, 2 titki i 2 elementy z górnej półki - kierownicotrzymacze) także nie mam ręki do malowideł.... może to była jakaś reakcja chemiczna, bądź nie odpowiednia temperatura - nie wiem...... teraz dam to kumplowi na komorę do malowania, dlatego skoro dam flaszkę kumplowi to chcę by kolor był taki jak ma być 
- tdi
- Senior

Obawiam się że po flaszce kolega będzie miał problem z dobraniem koloru

- soms
- Junior