czesc
Czy mozecie podpowiedzieć, jak się wypina szybkę w Airohu SV55?
z tego co pamiętam, któryś z kolegów kupił sobie ten kask i moze miał okazję przejść tę procedurę:) .
Chciałbym sobie wkleić antyfoga, jednocześnie niczego nie uszkadzając, bo trochę śmiesznie by mi się rankami jeździło do pracy w otwatym kasku .
help me, pls
Szybka w kasku
- LuTo
- dmuchnij moją trąbkę
- Motocykl: R1200RT
-
- Beniamin
Re: Szybka w kasku
Z tego co pamiętam to fabryczny antifog jest wklejany i nic mu tam za bardzo nie wadzi...
Ale skoro pytasz...
Zamknięta szczęka, blenda schowana, szybka podniesiona na przedostatni ząbek (czyli drugi od góry licząc, że pierwszy to położenie najwyższe). Ciągniesz do dołu pazurem, paluchem lub śrubokrętem za taki elemencik ze sprężynką znajdujący się tam gdzie szybka się kończy, teraz taki rancik w szybce ma wolną drogę i jedna strona jest zdjęta... Teraz to samo z drugiej i gotowe.
Ale... chyba to w instrukcji jest , masz piracki kask?
Ale skoro pytasz...
Zamknięta szczęka, blenda schowana, szybka podniesiona na przedostatni ząbek (czyli drugi od góry licząc, że pierwszy to położenie najwyższe). Ciągniesz do dołu pazurem, paluchem lub śrubokrętem za taki elemencik ze sprężynką znajdujący się tam gdzie szybka się kończy, teraz taki rancik w szybce ma wolną drogę i jedna strona jest zdjęta... Teraz to samo z drugiej i gotowe.
- jaqbik
- zbokus maximus
- Motocykl: GQO K1200R
Z blendą na jedno okomasz piracki kask?
"Kiedy czuję pęd powietrza
i w kolejny zakręt składam się..."
i w kolejny zakręt składam się..."
- LuTo
- dmuchnij moją trąbkę
Z tego co pamiętam to fabryczny antifog jest wklejany i nic mu tam za bardzo nie wadzi...
Ale skoro pytasz...
dzieki za info, ale włąśnie jak to przeczytałem, to byłem tuż po....
jakoś sobie dałem radę,
i wczesniej podejrzewałem tę sprężynową "więckobyłkę z gołkami" , że służy to wypięcia, ale ta plexa taka krucha mi sie wydaje, i bałem się , ze cóś za mocno podegnę, docisnę, albo inne cóś odwale, a jzdolny jestem bo mi się robota w rękach pali
a kask jak najbardziej legalny, tylko nie pamiętam gdzie mam karton z instrukcjami
jakubik, blenda jest cale szczescie w całości
EDIT
Hahacz, rozumiem, ze posiadasz takowego airoha??
miałes okazję pojeździć w innych kaskach?
Jak wg Ciebie wygląda jego głośność? Bo jak na moje lamerskie ucho, to jest jednak "troszkę" głośny, szczególnie powyżej 120
- lopuch
- stary Seveniarz
- Motocykl: black
Mam SV55 i jest głośny na moje ucho również
- polecam stopery - tylko potem jak się przyzwyczaisz ciężko się jeździ bez nich :/
- polecam stopery - tylko potem jak się przyzwyczaisz ciężko się jeździ bez nich :/
Pozdr
Łopuch
Amici fures témporum
Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne
Łopuch
Amici fures témporum
Dotknięcie kolektora po 300km - bezcenne
-
- Beniamin
Również na me uchy oba wydaje się (jest!!!) głośny, jeździłem jeszcze w Cabergu Rhyno i w kasku enduro. Na dolegliwości akustyczne rzeczywiście stopery lub słuchawki z fajną muzą. Następny będzie jednak kask enduro. Wszystkie z zalet szczękowca zostały przeze mnie niewykorzystane... no oprócz tej blendy cudownej, pięknej, nad wyraz przydatnej
- LuTo
- dmuchnij moją trąbkę
Małe odświerzenie tematu
ech.......... szkoda gadać, już mnie głowa nie boli od huku po powrocie do domu...................
kask mi deko przycichł ........... bo dokręciłem śruby mocujące szczękęBo jak na moje lamerskie ucho, to jest jednak "troszkę" głośny, szczególnie powyżej 120
ech.......... szkoda gadać, już mnie głowa nie boli od huku po powrocie do domu...................
- dofo
- powsinoga
- Motocykl: SevenFifty '92
- Kontakt: