Mam lekki luzik w przednim kole przy NH i nie wiem czy moge kupić łożyska od SF, może ktoś wie i doradz.
"różnica" / dofo
Czy jest rużnica po między łożyskami przód NH a SF ?
-
- Junior
- lesor
- (ex SF)
- Motocykl: [ex] SF94 + SF93
-
- Junior
[quote="lesor"]Zdejmij łożyska i idź do najbliższego sklepu z łożyskami.
Za 5 złotych kupisz co Ci potrzeba.
[/quot
No tak wszystko pięknie ładnie ale jaką mam pewność że mi się nie rozlecą 500 km od chaty, wole wydać więcej na orginały i śmigać ze spokojną głową, chyba że zrobiłeś już na takich łożyskach za 5zł z 10 tys. km i jest spoko to daj znać
Za 5 złotych kupisz co Ci potrzeba.
[/quot
No tak wszystko pięknie ładnie ale jaką mam pewność że mi się nie rozlecą 500 km od chaty, wole wydać więcej na orginały i śmigać ze spokojną głową, chyba że zrobiłeś już na takich łożyskach za 5zł z 10 tys. km i jest spoko to daj znać
- lesor
- (ex SF)
Nie martw się. Łożyska po 5 zł są również japońskiej produkcji.
Jeśli jednak trafiłyby Ci się polskie - bierz nawet po 10zł a jak rosyjskie to dałbym i 15zł (ostatnio za namową pana w sklepie z łożyskami wybrałem właśnie ruski - pamiętaj, że oni piewsi byli w kosmosie hehe).
Może się zdziwisz ale HONDA nie produkuje łożysk, oleju, świec, łańcuchów, opon, uszczelniaczy, kół zębatych, klocków, żarówek itd.
Takie na przykład łożyska w główce: Honda daje kulkowe w koszyczku z plastiku (komplet bodajże 250zł) a większość zmienia na normalne, stalowe, stożkowe (komplet 24złote w sklepie specjalistycznym lub komplet Larsson 110zł)
p.s.
A jaką dajesz gwarancję, że jak kupisz oryginały w torebce HONDA to nie rozpieprzysz ich przy wbijaniu i nie rozlecą Ci się 300km od domu?
Jeśli jednak trafiłyby Ci się polskie - bierz nawet po 10zł a jak rosyjskie to dałbym i 15zł (ostatnio za namową pana w sklepie z łożyskami wybrałem właśnie ruski - pamiętaj, że oni piewsi byli w kosmosie hehe).
Może się zdziwisz ale HONDA nie produkuje łożysk, oleju, świec, łańcuchów, opon, uszczelniaczy, kół zębatych, klocków, żarówek itd.
Takie na przykład łożyska w główce: Honda daje kulkowe w koszyczku z plastiku (komplet bodajże 250zł) a większość zmienia na normalne, stalowe, stożkowe (komplet 24złote w sklepie specjalistycznym lub komplet Larsson 110zł)
p.s.
A jaką dajesz gwarancję, że jak kupisz oryginały w torebce HONDA to nie rozpieprzysz ich przy wbijaniu i nie rozlecą Ci się 300km od domu?
Każde pokolenie ma własny czas
Każde pokolenie chce zmienić świat
Każde pokolenie odejdzie w cień
A nasze - nie
A nasze - nie
-
- stary Seveniarz
- PeterS
- Seveniarz
- Motocykl: SF Evolution ];)
- skomo
- 1959-2008
-
- mlody Seveniarz
W prawie kazdej Agromie kupisz " oryginalne " lozyska Hondy, bo wiekszosc z nich sprzedaje lozyska NSK a takie byly montowane oryginalnie. Jako ciekawostke podam Tobie przyklad-jak wielkie zdziwienie bylo chlopakow, gdy wyciagneli lozyska wahacza z Ninji 6 -a na nich napisane "made in Poland" A moto na bank nie mialo wczesniej sciaganego wahacza. Jedyny problem jest z lozyskami wahacza wlasnie w SF- o ile simmeringi i lozysko kulkowe jakos da sie dobrac, to igielkowe jest niedostepne i trza kupic oryginal, badz zestaw naprawczy. Ja wlasnie taki zanabylem-160 zeta....
- lesor
- (ex SF)
W każdym sklepie z łożyskami. 4-20zł/szt.
http://dofo.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=603
http://dofo.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=603
Każde pokolenie ma własny czas
A nasze - nie
A nasze - nie