CB SevenFifty kontra Japoniec
- Matiej
- Ujeżdżacz Kopciuszka
- Motocykl: XJ 900S Diversion - krówka
- Lokalizacja: Izabelin - Niewielkie przyległości obok miasta stołecznego Warszawy
- Kontakt:
CB SevenFifty kontra Japoniec
Otóż z moich krótkich obserwacji wygląda ze jednak ta CB japońska ma kilka konkretnych różnic.
-Lusterka i kierunki (chyba ze Torello sobie sam pozmieniał)
-sprzęgło hydrauliczne
-zacisk tylnego hamulca w japońcu jest taki sam jak w przednich czyli ma 2 tłoczki nie jeden jak w europejskiej,
-wiatraczek na chłodnicy oleju (zajebisty patent)
-licznik do 180 (hahaha europejskie są szybsze)
-kontrolki siakoś inaczej tj chyba od kierunków jest jedna od lewego i inna od prawego a do długich jakoś tak dziwacznie domontowana.
-jest tez jakiś zbiorniczek pod filtrem powietrza, od którego odchodzą rurki w mojej nie ma.
-tylna zębatka ma przynitowaną osłone przeciw kurzowaą i slizgacz
Defakto wygląda na to ze jak by ta japońska jest sprytniej zroboina tj wiecej przydatnych patentów ma (wiatraczek i lepszy tylny hamulec)
-Lusterka i kierunki (chyba ze Torello sobie sam pozmieniał)
-sprzęgło hydrauliczne
-zacisk tylnego hamulca w japońcu jest taki sam jak w przednich czyli ma 2 tłoczki nie jeden jak w europejskiej,
-wiatraczek na chłodnicy oleju (zajebisty patent)
-licznik do 180 (hahaha europejskie są szybsze)
-kontrolki siakoś inaczej tj chyba od kierunków jest jedna od lewego i inna od prawego a do długich jakoś tak dziwacznie domontowana.
-jest tez jakiś zbiorniczek pod filtrem powietrza, od którego odchodzą rurki w mojej nie ma.
-tylna zębatka ma przynitowaną osłone przeciw kurzowaą i slizgacz
Defakto wygląda na to ze jak by ta japońska jest sprytniej zroboina tj wiecej przydatnych patentów ma (wiatraczek i lepszy tylny hamulec)
żyj i daj żyć innym
- torello
- 1966-2005
Re: CB SevenFifty kontra Japoniec
matiej jedyna widoczna róznica dla niewprawnego oka/ którego trudno szukać na tym forum/ to lusterka. Inne zobaczy tylko wprawne oko eksperta od sevenek.
Okolice Kazimierza Dolnego nie mają przdemną tajemnic.
- Matiej
- Ujeżdżacz Kopciuszka
- Motocykl: XJ 900S Diversion - krówka
- Lokalizacja: Izabelin - Niewielkie przyległości obok miasta stołecznego Warszawy
- Kontakt:
-
- Mistrz Parkietów
- Motocykl: CB750LTD
Myślałem sobie właśnie o sprzęcie torella i jak najbardziej przychylam się do teorii że był to sprzęt do nauki jazdy. Wentylator na chłodnicy bo generalnie wolno jeżdził, hydrauliczne sprzęgło żeby było lekko dla nowicjuszy. wyprowadzona regulacja wolnych obrotów żeby łatwo podciągnąć obroty, lepsze hamulce no wiadomo po co. Wszystko zrobione pod cienkich jeszcze gości. Brak spustu oleju z lag a po co jak żywotność takiego sprzęta na nauce to dwa lata, ktoś go przydzwoni napewno. A kołnierz na zębatce to mam i ja bo tak wyglądały oryginalne zębatki.
Prawdziwe życie zaczyna się po 50-tce.
rura-bomber
rura-bomber
-
- chyyyyci...
- Kontakt:
-
- chyyyyci...
- Kontakt:
-
- mlody Seveniarz
- Motocykl: cb 1300
- Kontakt:
-
- Senior
- dofo
- powsinoga
- Motocykl: SevenFifty '92
- Kontakt:
- iceq
- stary Seveniarz
- Motocykl: CB1300 VFR1200F k1200gt JUNAK
- Kontakt:
No tak. Zawsze musi sie jakas czarna owca trafic. Wszystkie owieczki maja wzdluz a ta jedna ma w poprzek......A ja jestem przeciw! Balcerowicz musi odejsc!
tylko mięczaki jedzą miód, twardziele żują pszczoły ....
http://www.bikepics.com/members/iceq/
http://www.bikepics.com/members/iceq/