Klocki hamulcowe
-
- mlody Seveniarz
- torello
- 1966-2005
A nie lepiej jest załzyć jakieś średno twrade? ja jeżdzdze raczej spkojnie, i troche oszczedzać tarcze,Zdecydowanie jakies sinter metal.Sa twardsze, przez co zuzywaja szybciej tarcze-ale oferuja przy tym wyzsza skutecznosc hamowania. Ja kupilem jedne z najtanszych-firmy Delta Braking, jeszcze nie zdazylem ich wyprobowac.Koszt na tarcze to 70 zeta.
Pozdrwaiam .
Okolice Kazimierza Dolnego nie mają przdemną tajemnic.
-
- (ex SF)
- Kontakt:
A ja uważam ze jakość klocka ma bardzo duze znaczenie i wcale najtańsze klocki nie beda dfziałały tak poprawnie jak lepszej jakości, bo juz o kwestii wypaczania nie wspomne.
Jesli mam coś polecac to "normalnej" jazdy (bo na czym tu szalec) to uważam ze FERODO PREMIUM są bardzo dobre no i jeszcze EBC.
W tej chwili mam EBC ale to tylko do zużycia (już nie długo), natomiast w poprzednim moto (Honda NTV) miałem właśnie Ferodo premium i nic ciekawszego nie znalazłem.
Porownalem w tym moto takze z EBC i shuth czy cos takiego aha i jeszcze Goldfren Ferodo było nr.1
Dostępne w intercarsie http://www.intercars.com.pl
pozdrawiam
Jesli mam coś polecac to "normalnej" jazdy (bo na czym tu szalec) to uważam ze FERODO PREMIUM są bardzo dobre no i jeszcze EBC.
W tej chwili mam EBC ale to tylko do zużycia (już nie długo), natomiast w poprzednim moto (Honda NTV) miałem właśnie Ferodo premium i nic ciekawszego nie znalazłem.
Porownalem w tym moto takze z EBC i shuth czy cos takiego aha i jeszcze Goldfren Ferodo było nr.1
Dostępne w intercarsie http://www.intercars.com.pl
pozdrawiam
- torello
- 1966-2005
-
- mlody Seveniarz
Ja na Twoim miejscu kupilbym EBC seri HH-te organiczne FA to zuzyja sie bardzo szybko-wlasnie z tego powodu ze sa tak miekkie. Ale wybor nalezy do Ciebie-ja wole miec lepsze klocki, bo nigdy nie wiadomo kiedy sie ten zaoszczedzony metr drogi hamowania przyda. A powiem Tobie ze jadac w gorach udalo mi sie przypalic oryginalne Nissiny-takze te EBC na pewno by juz tam dawno wymiekly. Wybor nalezy do Ciebie, sprzet masz o malym przebiegu, wiec tarcze masz jeszcze wystarczajaco grube na twarde klocki.
- torello
- 1966-2005
No i chyba padłem ofiarą, jestem na dobrej drodze do zkupu przewdow stalowych f-my GOODRIDGE, komplet 250zł, a w Lublinie chcieli 330 + 30 montaż. Boleje że nie stac mnie na komplet z czrnymi końcówkami ale to juz wydatek 410 zł. Mam nadzieje ze moje wiadoności i umiejętności mechanika wystrczą do samodzielnego montażu.
Znalazłem klocki EBC HH za 82 zł/ komlet, jak myśłicie to dobra cena ?
Pozdrawaim.
Znalazłem klocki EBC HH za 82 zł/ komlet, jak myśłicie to dobra cena ?
Pozdrawaim.
-
- (ex SF)
- Kontakt:
Cena nie jest zła, ale dołozysz pare zloty i masz FERODO a to juz troche inna półka.
Mozesz mi powiedziec gdzie kupujesz przewody?
czy to jest cena za komplet na caly motocykl (przód tył) i czy wersja z pominieciem trojnika czy z trojnikiem.
Sorka za dociekliwosc ale tez chcialbym zakupic takowe i szukam the best wyjscia
pozdrawiam
czy to jest cena za komplet na caly motocykl (przód tył) i czy wersja z pominieciem trojnika czy z trojnikiem.
Sorka za dociekliwosc ale tez chcialbym zakupic takowe i szukam the best wyjscia
pozdrawiam
- torello
- 1966-2005
Jest to cena za komplet przewodów z pominieciem trójnika, bezpośrednio od pompy do tego dodają 250 ml płynu hamulcowego.Cena nie jest zła, ale dołozysz pare zloty i masz FERODO a to juz troche inna półka.
pozdrawiam
Jest to firma okolic Wrocławia , odzszukam ją i przełśe Ci ich strone i adres @ do gościa z którym kilkałem.
A jaka cena jest tych klocków ferodo ?
Pozdrawaiam.
- torello
- 1966-2005
-
- (ex SF)
- Kontakt:
dzieki za info.
co klockow to nie wiem jak to w tym momencie wyglada ale cennik jest na http://www.intercars.com.pl
kupilem taniej bo kiedys mialem mozliwosc kupienia na rabacie
ale klocki sa gitarka
co klockow to nie wiem jak to w tym momencie wyglada ale cennik jest na http://www.intercars.com.pl
kupilem taniej bo kiedys mialem mozliwosc kupienia na rabacie
ale klocki sa gitarka
-
- (ex SF)
- Kontakt:
- torello
- 1966-2005
-
- (ex SF)
- Kontakt:
witam ponownie
sorka ze tak dlugo to trwalo ale dopiero teraz odzyskalem moj katalog ferodo
na pocztaek symbol klocków ferodo do SF
przód - FDB570
TYŁ - FDB754
no i oczywiscie male sprostowanie. klocki nie nazywaja sie PREMIUM tylko PLATINUM (a bo qrna podobne te nazwy)
Sa to klocki ktore zakladamy jako seryjne (tzn bez zadnych cudów). jest to srednia pomiedzy wytrzymaloscia a skutecznoscia. mam dokladny ich opis ale po angielskiemu tak wiec jak chesz to moge ci skana zapodac.
Druga seria to klocki w standardzie SINTEGRIP oktorymi sie nie interesowalem powiem szczerze
Ostatnie u tego producenta to CP911 racing czyli jak sama nazwa wskazuje dla mega wymiataczy. żrą jak szalone tarcze ale za to mega spowalniaja nie grzeja sie i takie tam.
tak czy tak podaj mi adres mailowy to wysle ci te skany
co do konserwacji to zawsze przy wymianie klockow warto zakonserwowac takze zaciski czyli przesmarowac tloczki sprawdzic stan oringow wydmuchac wode.
W ktoryms swiecie motocykli czy motocyklu byl caly artykol na ten temat. jak odnajde to zapodam skana.
pozdrawiam
sorka ze tak dlugo to trwalo ale dopiero teraz odzyskalem moj katalog ferodo
na pocztaek symbol klocków ferodo do SF
przód - FDB570
TYŁ - FDB754
no i oczywiscie male sprostowanie. klocki nie nazywaja sie PREMIUM tylko PLATINUM (a bo qrna podobne te nazwy)
Sa to klocki ktore zakladamy jako seryjne (tzn bez zadnych cudów). jest to srednia pomiedzy wytrzymaloscia a skutecznoscia. mam dokladny ich opis ale po angielskiemu tak wiec jak chesz to moge ci skana zapodac.
Druga seria to klocki w standardzie SINTEGRIP oktorymi sie nie interesowalem powiem szczerze
Ostatnie u tego producenta to CP911 racing czyli jak sama nazwa wskazuje dla mega wymiataczy. żrą jak szalone tarcze ale za to mega spowalniaja nie grzeja sie i takie tam.
tak czy tak podaj mi adres mailowy to wysle ci te skany
co do konserwacji to zawsze przy wymianie klockow warto zakonserwowac takze zaciski czyli przesmarowac tloczki sprawdzic stan oringow wydmuchac wode.
W ktoryms swiecie motocykli czy motocyklu byl caly artykol na ten temat. jak odnajde to zapodam skana.
pozdrawiam
- torello
- 1966-2005
-
- (ex SF)
- Kontakt:
-
- (ex SF)
- Kontakt:
- torello
- 1966-2005
- dofo