Po wypadku jeden amor mam na 100% do niczego, pogięty nie do naprawienia, drugi niewiem. Ceny orginalnych to kosmos, nawet używek teraz nie ma na allegro (oprócz jednego kolesia który chce za komplet używek 900zł).
znalazłem coś takiego:
http://www.ebay.pl/itm/CHROME-ADJ-SHOCK ... 44e&_uhb=1
i wydaję mi się na że na 99 % to jest to:
http://allegro.pl/amortyzatory-cb-750-s ... 83841.html
nie zamierzam przepłacać w PL, kumpel na świeta przywiezie mi tamte z GB. Jeździł ktoś na tym? Dużo odstają od orginałów (nie mówie o walorach estetycznych/trwałości tego "chromu etc", tylko o walorach użytkowych)? Wiem że mają też regulacje... Druga sprawa to chyba lepsze takie nowe jak nie pewne używki(których i tak na allegro niema...)
tylne amortyzatory
-
- Junior
- Motocykl: CB 750 Seven Fifty 92r.
-
- Junior
- Motocykl: cb 750
Re: tylne amortyzatory
wyjdzie na to że reklamuje pana Guzika ale on robił dla mnie amory. Jeden był pogięty puszczał olej i ten pan dorobił ten bolec w środku wszystko działa na razie, więc polecam bardziej od kupna chińskich ładnych wynalazków. Zadzwoń do niego dogadaj się co i jak wyślij kurierem.
-
- Junior
dzięki za odpowiedź - zadzwonię w przyszłym tyg i popytam o ewentualne koszta naprawy.
Myślałem że takich uszkodzonych amorków się nie naprawia (co innego wyeksploatowanie po polskich drogach, wymiana uszczelniaczy i oleju, a co innego prostowanie). No ale w Polsce wszystko się naprawia, nawet pokrzywione aluminiowe ramy;)
Myślałem że takich uszkodzonych amorków się nie naprawia (co innego wyeksploatowanie po polskich drogach, wymiana uszczelniaczy i oleju, a co innego prostowanie). No ale w Polsce wszystko się naprawia, nawet pokrzywione aluminiowe ramy;)
- Tomek_B
- stary Seveniarz
- Motocykl: Seveny już nie ma, jest boGSer
Ostatnio u pana Guzika amorki naprawiał Szamanek.
Szamanek proszony do odpowiedzi !
Szamanek proszony do odpowiedzi !
-
- Junior
Wysyłam jutro do Pana Guzika... Zobaczymy co powie:P
- szamanek5
- stary Seveniarz
- Motocykl: RC42 96`
Tak.. Owszem...
Wysyłałem amorki do Pana Guzika i jestem 101% Zadowolony z Jego usług
Skoro Cebula jest motorem Sportowo-Turystycznym pomyślałem sobie, żeby mu nadać bardziej sportowego charakteru i poprosiłem, żeby zrobił mi te amorki twarde. Efekt jest taki, że ustawiony na 3 stopniu wstępne napięcie sprężyny powoduje nie uginanie się tyłu motocykla (koledzy jeżdżący szlifierkami byli zszokowani
). Jazda turystyczna nie przypomina już jazdy seveną bo każdą szczelinę w asfalcie czujesz na własnej dupie, ale za to w zakrętach się trzyma o wiele lepiej
Można se poz*******ć w winklach 
Po odpuszczeniu napięcia sprężyn jest całkiem znośnie dla kręgosłupa.
Wysyłałem amorki do Pana Guzika i jestem 101% Zadowolony z Jego usług

Skoro Cebula jest motorem Sportowo-Turystycznym pomyślałem sobie, żeby mu nadać bardziej sportowego charakteru i poprosiłem, żeby zrobił mi te amorki twarde. Efekt jest taki, że ustawiony na 3 stopniu wstępne napięcie sprężyny powoduje nie uginanie się tyłu motocykla (koledzy jeżdżący szlifierkami byli zszokowani

Po odpuszczeniu napięcia sprężyn jest całkiem znośnie dla kręgosłupa.
Urodziłem się po to by jeździć na moto ! 

-
- Junior
Wiem że to indywidualny sprawa, ale z ciekawości ile zapłaciłeś za sztukę ?
- szamanek5
- stary Seveniarz
250 zł za sztukę z tym, że poza uszczelniaczami które puściły olej wszystko było z nimi ok.

-
- Junior
do wymiany trzpień amorka - Pan Guzik wycenił na 400zł, więc wolę kupić sprawną używkę lub te chińskie spróbować
- szamanek5
- stary Seveniarz
A jak zainwestujesz w używkę i się okaże, że np puszcze olej ?

-
- Junior
- Motocykl: honda seven fifty
Pod koniec zeszłego sezonu jeden z amorów lekko się pocił . Po wymontowaniu i rozłożeniu ( łatwy sposób ) okazało się że ma kiepską kompresję ( czy jakoś tak ). W necie znalazłem firmę z dobrymi opiniami ( Nagengast ) i za 400 zł miałem sprawny na gwarancji amor . Wymieniają standardowo wszystko możliwe do wymiany jak leci ... tłoczysko uszczelniacze , olej , gaz . Chciałem sobie pomalować sprężyny i rozmontowałem drugi " sprawny" amor no i kicha .. . amor tez ma kiepska kompresję (j.w.) Następny wydatek 400zł ... ale co tam bezpieczeństwo nie ma ceny . Myślę że większość z Nas śmiga na niesprawnych amorach zużytych w mniejszym lub większym stopniu . PS.Drugi zregenerowany amor puszczał lekko gaz (radzę zawsze sprawdzić ) , naprawili na własny koszt bez zwyczajowego marudzenia ( z drugiej strony świadczy to że firma napełnia je gazem , a nie jak niektórzy tylko tak udają )
-
- Junior
spróbuje nowe chińczyki, jak się nie będą sprawować to za 400 zł na allegro sprzedam i będę kombinował dalej..;]
- szamanek5
- stary Seveniarz
Moim zdaniem lepiej troszkę zainwestować i zakupić amory HAGON'y