Cześć, mam pytanie - wg informacji znalezionych tutaj moja sevenka wyszła z fabryki jako wersja 25Wk - potwierdza to VIN (RC426100186) i informacja z tego tematu: https://www.seven-fifty.info/viewtopic. ... 572#p67570, jak również wytłoczone info na króćcach wychodzących z gaźnika (VE66L[P]IIt). Natomiast w dowodzie rejestracyjnym widnieje 54kW, a w tłumaczeniu niemieckiego dowodu rejestracyjnego które dostałem od poprzedniego właściciela jest:
1. Rodzaj pojazdu i nadwozia: [motocykl lekki, bez ograniczenia mocy -/-]
...
7. Moc kW przy min: K54/8500.
Jak to najłatwiej zweryfikować? Odkręcić gaźniki i sprawdzić czy nie ma kryz? Szukać oznaczeń na dyszach?
Sevenka 95 - weryfikacja czy odblokowana
- KLOSZ
- Mr. Kamizelka
- Motocykl: BuBu Er 1150 GiejeS
- Kontakt:
Re: Sevenka 95 - weryfikacja czy odblokowana
Najprościej sprawdzić doloty do gaźników. Jak nie są przydławione, to można zakładać, że wersja odblokowana.
Innym sposobem jest sprawdzenie jak się zbiera. Wyraźnie czuć różnicę między 25, a 54 kW. Grzebanie w gaźnikach zostawiłbym do jakiegoś serwisu połącznego z ich czyszczeniem, wtedy mozna i dysze poczytać.
Innym sposobem jest sprawdzenie jak się zbiera. Wyraźnie czuć różnicę między 25, a 54 kW. Grzebanie w gaźnikach zostawiłbym do jakiegoś serwisu połącznego z ich czyszczeniem, wtedy mozna i dysze poczytać.
Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Cytaty na dziś i jutro:
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ "To co widzisz to też jest patologia, tylko trochę inna niż Twoja..." - tez ® KLOSZ ™ ⌘
Było: Pony 50, 2 x CBSF, FJR, Trampek, a jest GiejeS
- bogd74
- stary Seveniarz
- Motocykl: Honda CB 750 NH RC38 i SF RC42
Kryzy możesz mieć usunięte, naprawdę potężnie czuć różnicę, szczególnie pod górki, no i prędkość
-
To mam temat do ogarnięcia w przerwie zimowej Co do prędkości wydaje mi się że ładnie się zbiera, ale to moje subiektywne odczucia
- carlos74
- stary Seveniarz
- Motocykl: 93`CB750 F2
Siema,To mam temat do ogarnięcia w przerwie zimowej Co do prędkości wydaje mi się że ładnie się zbiera, ale to moje subiektywne odczucia
tak jak klosz napisal wyzej, najproszte sprawdzenie to doloty gaznikow.
Ze wzgledu na uprawnienia jak i ubezpieczenie byly w DE dlawione. Jazda na 25kw a 54kw to kosmos, tak jak Bogdan napisal, czuc od razu. Autostrada lub ekspresowka i jak sie do prawie 200 rozkula napewno nie jest zdlawiona .
Kombinacji jest duzo, zwlaszcza przy oddlawianiu, tzn trzeba zmienic dysze, usunac kryzy w dolotach wyciagnac i nie zapominac o filtrze powietrza, duzy/maly otwor(https://www.seven-fifty.info/viewtopic. ... rza#p63797).
Pozdro
carlos