Kufry
- sfider
- Beniamin
- Motocykl: Honda CB750 SF '98
- Kontakt:
Re: Kufry
Trochę odkopuję temat. Dowiadywałem się w sklepie moto-center.pl o stelaż H&B do SF (http://moto-center.pl/honda/883-honda-c ... zarne.html) i okazuje się, że nie ma nawet u producenta w magazynach. Gostek ze sklepu nie był w stanie powiedzieć, kiedy się coś pojawi.
- bogd74
- stary Seveniarz
- Motocykl: Honda CB 750 NH RC38 i SF RC42
-
- Motocykl: CB 750
Ze stelażem pod boczne kufry będzie ciężko. Jak sam szukałem najpierw wyczerpałem możliwości lokalnych dystrybutorów, potem rozważałem nawet zakup z UK, niestety tam nowych też już nie mieli. Ostatecznie skończyło się na skompletowaniu używanego WingRacka z mocowaniami do sevenki, zajęło mi to jedynie rok sprawdzania portali z ogłoszeniami
- bogd74
- stary Seveniarz
- Motocykl: Honda CB 750 NH RC38 i SF RC42
-
- Junior
- Motocykl: Seven Fifty z 1992 r.
Również pozwolę sobie odkopać temat.
Czy mógłbym też poprosić o fotki stelaża z wymiarami? Z boku, najbardziej interesuje mnie wymiar tego "prostokąta" w który wchodzą mocowania kufra.
graphia76 watson
Czy mógłbym też poprosić o fotki stelaża z wymiarami? Z boku, najbardziej interesuje mnie wymiar tego "prostokąta" w który wchodzą mocowania kufra.
graphia76 watson
- sfider
- Beniamin
- Motocykl: Honda CB750 SF '98
- Kontakt:
Bogdan, po długich przemyśleniach i poszukiwaniach jednak zakupiłem stelaż od Zbyszka, jak się okazało dość aktywnego członka forum swego czasu Do tego mam stelaż centralny Givi z płytą Monokey i kuferek Givi Trekker 46l (czarny) z oparciem. Mam tylko nadzieję, że to wszystko razem się bez większych problemów zamontuje na moto. Kufry boczne 33l do zestawu będę kupował jak się będzie jakaś dłuższa wyprawa zbliżać
-
- Motocykl: Honda CB750 seven fifty 1998
Re: Kufry / dziwne stelaże
Przepraszam że odkopuje i po lupce wiem że było wielokrotnie wałkowane, jednakowoż nieznalazłem odpowiedzi na moje wątpliwości.
Pod zadupkiem w mojej sevence są takie dwa małe pałąki które są dużo zgrabniejsze od tych rusztowań które widziałem na forum, pytanie brzmi czy są jakieś kufry, sakwy które można było by na tym zamontować i nie będą dyndały i obijały sìę o koło i elementy moto? Czy poprostu jestem skazany na jeden z tych szafotów a to co mam pod zadupkiem służy tylko do mocowania rzeczy na siedzeniu pasażera?
Pytam bo wujek google też słabo rozwiązuje moją zagwostke.
Pod zadupkiem w mojej sevence są takie dwa małe pałąki które są dużo zgrabniejsze od tych rusztowań które widziałem na forum, pytanie brzmi czy są jakieś kufry, sakwy które można było by na tym zamontować i nie będą dyndały i obijały sìę o koło i elementy moto? Czy poprostu jestem skazany na jeden z tych szafotów a to co mam pod zadupkiem służy tylko do mocowania rzeczy na siedzeniu pasażera?
Chwila nie uwagi i już dzień po zakupie Honda odgryzła mi kciuk
-
- Junior
- Motocykl: Sf
Re: Kufry / dziwne stelaże
Hej ja zakupiłem parę tygodni temu OXFORD F1 55l ol445. Sprawują się idealnie, nie dyndają, przyczepione są jednym paskiem pod siodłem a kolejnymi dwoma nad siodłem są spięte. Zrobiłem z nimi ponad 1000km i nawet pasażerka nie marudziła. Zdjęcia mam za duże, jak coś to podaj maila to zobaczysz jak to się prezentuje.Przepraszam że odkopuje i po lupce wiem że było wielokrotnie wałkowane, jednakowoż nieznalazłem odpowiedzi na moje wątpliwości.
-
- Junior
- Motocykl: Honda CB 750
Jak kupiłem swoją Sevenkę, to na tym pałąku pozostała resztka jakiegoś uchwytu na Stelaż, po profilu wnioskuję, że ów Stelaż był z rurek zrobiony. Szukałem po nazwie producenta, ale nie znalazłem niczego. Szukaj jednak, może znjadziesz.